Adrian Mueller sfotografował abstrakcyjne wzory, które powstają podczas gotowania

Adrian Mueller sfotografował abstrakcyjne wzory, które powstają podczas gotowania

Cykl „Bubbles" powstał przy współpracy ze znanym stylizatorem jedzenia Takako Kuniyuk. Twórcy chcieli uchwycić miniaturowe światy, które powstają w kuchniach na całym świecie każdego dnia, podczas gdy łączą się dwa lub więcej składników.
Cykl „Bubbles" powstał przy współpracy ze znanym stylizatorem jedzenia Takako Kuniyuk. Twórcy chcieli uchwycić miniaturowe światy, które powstają w kuchniach na całym świecie każdego dnia, podczas gdy łączą się dwa lub więcej składników.
Źródło zdjęć: © Oliwa z oliwek, tłuszcz z kurczaka, ocet balsamiczny, sól, pieprz, białe wino © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Krzysztof Basel
19.08.2015 09:34, aktualizacja: 19.08.2015 11:34

Dla nowojorskiego fotografa Adriana Muellera gotowanie to nie ciężka praca i codzienny kierat, ale raczej źródło pięknej inspiracji do zdjęć.

Jak przekonuje Mueller, w zgiełku codziennego życia mamy tendencję do ignorowania małych momentów zaskoczenia i piękna, które są niezauważalne w  kontekście zwykłych, banalnych działań. „Ile razy zatrzymujemy się na chwilę, aby przyjrzeć się pięknym bąbelkom szampana przez wzięciem łyka?" - pyta fotograf.
Jak przekonuje Mueller, w zgiełku codziennego życia mamy tendencję do ignorowania małych momentów zaskoczenia i piękna, które są niezauważalne w kontekście zwykłych, banalnych działań. „Ile razy zatrzymujemy się na chwilę, aby przyjrzeć się pięknym bąbelkom szampana przez wzięciem łyka?" - pyta fotograf.© Czerwony ocet winny, oliwa z oliwek © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Adrian Mueller przez dłuższy czas zwracał uwagę na niezwykłe wzory, kolory i kształty, które powstawały w trakcie przygotowywania przeróżnych projektów kulinarnych razem z Kuniyuki.
Adrian Mueller przez dłuższy czas zwracał uwagę na niezwykłe wzory, kolory i kształty, które powstawały w trakcie przygotowywania przeróżnych projektów kulinarnych razem z Kuniyuki.© Ginger Ale, whisky, lód © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Następnym krokiem było przygotowanie odrębnej serii zdjęć poświęconej tym abstrakcyjnym, niezwykłym kształtom, które powstają w skutek mieszania, gotowania czy smażenia.
Następnym krokiem było przygotowanie odrębnej serii zdjęć poświęconej tym abstrakcyjnym, niezwykłym kształtom, które powstają w skutek mieszania, gotowania czy smażenia.© © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Większość zdjęć powstała w studiu kuchennym przy naturalnym świetle, a czasami były doświetlane lampą błyskową.
Większość zdjęć powstała w studiu kuchennym przy naturalnym świetle, a czasami były doświetlane lampą błyskową.© Oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, ocet ryżowy i sos sojowy © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Obraz
© Olej roślinny, ocet ryżowy, sos sojowy © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Obraz
© Szampan i pieprz cayenne © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Obraz
© Czerwony ocet winny, ocet jabłkowy i oliwa z oliwek © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Obraz
© Ocet ryżowy i oliwa z oliwek © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Obraz
© © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło artykułu:WP Fotoblogia
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)