Adrian Mueller sfotografował abstrakcyjne wzory, które powstają podczas gotowania

Adrian Mueller sfotografował abstrakcyjne wzory, które powstają podczas gotowania19.08.2015 09:34
Cykl „Bubbles" powstał przy współpracy ze znanym stylizatorem jedzenia Takako Kuniyuk. Twórcy chcieli uchwycić miniaturowe światy, które powstają w kuchniach na całym świecie każdego dnia, podczas gdy łączą się dwa lub więcej składników.
Źródło zdjęć: © Oliwa z oliwek, tłuszcz z kurczaka, ocet balsamiczny, sól, pieprz, białe wino © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Krzysztof Basel

Dla nowojorskiego fotografa Adriana Muellera gotowanie to nie ciężka praca i codzienny kierat, ale raczej źródło pięknej inspiracji do zdjęć.

Jak przekonuje Mueller, w zgiełku codziennego życia mamy tendencję do ignorowania małych momentów zaskoczenia i piękna, które są niezauważalne w kontekście zwykłych, banalnych działań. „Ile razy zatrzymujemy się na chwilę, aby przyjrzeć się pięknym bąbelkom szampana przez wzięciem łyka?" - pyta fotograf., Źródło zdjęć: © Czerwony ocet winny, oliwa z oliwek © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Jak przekonuje Mueller, w zgiełku codziennego życia mamy tendencję do ignorowania małych momentów zaskoczenia i piękna, które są niezauważalne w kontekście zwykłych, banalnych działań. „Ile razy zatrzymujemy się na chwilę, aby przyjrzeć się pięknym bąbelkom szampana przez wzięciem łyka?" - pyta fotograf.
Źródło zdjęć: © Czerwony ocet winny, oliwa z oliwek © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Adrian Mueller przez dłuższy czas zwracał uwagę na niezwykłe wzory, kolory i kształty, które powstawały w trakcie przygotowywania przeróżnych projektów kulinarnych razem z Kuniyuki., Źródło zdjęć: © Ginger Ale, whisky, lód © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Adrian Mueller przez dłuższy czas zwracał uwagę na niezwykłe wzory, kolory i kształty, które powstawały w trakcie przygotowywania przeróżnych projektów kulinarnych razem z Kuniyuki.
Źródło zdjęć: © Ginger Ale, whisky, lód © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Następnym krokiem było przygotowanie odrębnej serii zdjęć poświęconej tym abstrakcyjnym, niezwykłym kształtom, które powstają w skutek mieszania, gotowania czy smażenia., Źródło zdjęć: © © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Następnym krokiem było przygotowanie odrębnej serii zdjęć poświęconej tym abstrakcyjnym, niezwykłym kształtom, które powstają w skutek mieszania, gotowania czy smażenia.
Źródło zdjęć: © © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Większość zdjęć powstała w studiu kuchennym przy naturalnym świetle, a czasami były doświetlane lampą błyskową., Źródło zdjęć: © Oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, ocet ryżowy i sos sojowy © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Większość zdjęć powstała w studiu kuchennym przy naturalnym świetle, a czasami były doświetlane lampą błyskową.
Źródło zdjęć: © Oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, ocet ryżowy i sos sojowy © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © Olej roślinny, ocet ryżowy, sos sojowy © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © Olej roślinny, ocet ryżowy, sos sojowy © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © Szampan i pieprz cayenne © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © Szampan i pieprz cayenne © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © Czerwony ocet winny, ocet jabłkowy i oliwa z oliwek © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © Czerwony ocet winny, ocet jabłkowy i oliwa z oliwek © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © Ocet ryżowy i oliwa z oliwek © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © Ocet ryżowy i oliwa z oliwek © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło zdjęć: © © Adrian Mueller / [www.fabrikstudios.com](http://www.fabrikstudios.com)
Źródło artykułu:WP Fotoblogia
Szanowna Użytkowniczko! Szanowny Użytkowniku!
×
Aby dalej móc dostarczać coraz lepsze materiały redakcyjne i udostępniać coraz lepsze usługi, potrzebujemy zgody na dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania. Twoje dane są u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili na podstronie polityka prywatności.

Kliknij "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie przez Wirtualną Polskę i naszych Zaufanych Partnerów Twoich danych osobowych, zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług, portali i serwisów internetowych Wirtualnej Polski (w tym danych zapisywanych w plikach cookies) w celach marketingowych realizowanych na zlecenie naszych Zaufanych Partnerów. Jeśli nie zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych skorzystaj z ustawień w polityce prywatności. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać zmieniając ustawienia w polityce prywatności (w której znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych).

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 (określane jako "RODO"). W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu 25 maja 2018 roku.

Kto będzie administratorem Twoich danych?

Administratorami Twoich danych będzie Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, oraz pozostałe spółki z grupy Wirtualna Polska, jak również nasi Zaufani Partnerzy, z którymi stale współpracujemy. Szczegółowe informacje dotyczące administratorów znajdują się w polityce prywatności.

O jakich danych mówimy?

Chodzi o dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Ciebie z naszych usług, portali i serwisów internetowych udostępnianych przez Wirtualną Polskę, w tym zapisywanych w plikach cookies, które są instalowane na naszych stronach przez Wirtualną Polskę oraz naszych Zaufanych Partnerów.

Dlaczego chcemy przetwarzać Twoje dane?

Przetwarzamy je dostarczać coraz lepsze materiały redakcyjne, dopasować ich tematykę do Twoich zainteresowań, tworzyć portale i serwisy internetowe, z których będziesz korzystać z przyjemnością, zapewniać większe bezpieczeństwo usług, udoskonalać nasze usługi i maksymalnie dopasować je do Twoich zainteresowań, pokazywać reklamy dopasowane do Twoich potrzeb. Szczegółowe informacje dotyczące celów przetwarzania Twoich danych znajdują się w polityce prywatności.

Komu możemy przekazać dane?

Twoje dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie oraz podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa – oczywiście tylko, gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.

Jakie masz prawa w stosunku do Twoich danych?

Masz prawo żądania dostępu, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych. Możesz wycofać zgodę na przetwarzanie, zgłosić sprzeciw oraz skorzystać z innych praw wymienionych szczegółowo w polityce prywatności.

Jakie są podstawy prawne przetwarzania Twoich danych?

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych w celu świadczenia usług jest niezbędność do wykonania umów o ich świadczenie (tymi umowami są zazwyczaj regulaminy). Podstawą prawną przetwarzania danych w celu pomiarów statystycznych i marketingu własnego administratorów jest tzw. uzasadniony interes administratora. Przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych realizowanych przez Wirtualną Polskę na zlecenie Zaufanych Partnerów i bezpośrednio przez Zaufanych Partnerów będzie odbywać się na podstawie Twojej dobrowolnej zgody.