Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz, czyli KaszaManna fotografii kulinarnej z Wrocławia

„Pierwsze zdjęcia zrobiłyśmy, bo były mi potrzebne do portfolio. Potem uznałyśmy, że szkoda, żeby leżały w szufladzie. A blog to dobry pretekst, żeby się nimi podzielić ze światem" - mówi Karolina Kosowicz w wywiadzie dla „Gazety Wyborczej".
„Pierwsze zdjęcia zrobiłyśmy, bo były mi potrzebne do portfolio. Potem uznałyśmy, że szkoda, żeby leżały w szufladzie. A blog to dobry pretekst, żeby się nimi podzielić ze światem" - mówi Karolina Kosowicz w wywiadzie dla „Gazety Wyborczej".
Źródło zdjęć: © © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Krzysztof Basel

26.08.2015 09:54, aktual.: 26.08.2015 11:54

KaszaManna to blog kulinarny, gdzie znajdziecie nie tylko świetne zdjęcia różnorodnych potraw, ale też praktyczne przepisy jak je wykonać.

Później wszystko szybko ruszyło do przodu. „Zaczęło się od bloga... Dziś www.kaszamanna.com  to zespół kompleksowo zajmujący się identyfikacją wizualną w gastronomii. Specjalizujemy się w rebrandingu i odświeżaniu wizerunku restauracji i hoteli. Na potrzeby naszych klientów pracujemy w zespole składającym się z architekta, grafika, fotografa, stylisty i programisty - po to, żeby  zbudować spójny wizerunek naszego klienta" - piszą autorki z Wrocławia w mailu do redakcji.
Później wszystko szybko ruszyło do przodu. „Zaczęło się od bloga... Dziś www.kaszamanna.com to zespół kompleksowo zajmujący się identyfikacją wizualną w gastronomii. Specjalizujemy się w rebrandingu i odświeżaniu wizerunku restauracji i hoteli. Na potrzeby naszych klientów pracujemy w zespole składającym się z architekta, grafika, fotografa, stylisty i programisty - po to, żeby zbudować spójny wizerunek naszego klienta" - piszą autorki z Wrocławia w mailu do redakcji.© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Ich prace są doceniane w całej Polsce. Ostatnio, Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz wygrały w II Ogólnopolskim Konkursie Fotografii Kulinarnej, gdzie swoją drogą jurorem był nasz redakcyjny kolega Jakub Kaźmierczyk. Rok wcześniej dziewczyny zajęły drugie miejsce.
Ich prace są doceniane w całej Polsce. Ostatnio, Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz wygrały w II Ogólnopolskim Konkursie Fotografii Kulinarnej, gdzie swoją drogą jurorem był nasz redakcyjny kolega Jakub Kaźmierczyk. Rok wcześniej dziewczyny zajęły drugie miejsce.© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
„Lubimy styl Lindy Lomelino i Katie Quinn Davies, chętnie też podglądamy polską ekipę masz.talerz" - zdradza Karolina. „Inspiracji nie tylko jedzeniowych szukamy dosłownie wszędzie. Dużo przeglądamy zagranicznych książek kulinarnych i blogów kulinarnych - dodaje Magda.
„Lubimy styl Lindy Lomelino i Katie Quinn Davies, chętnie też podglądamy polską ekipę masz.talerz" - zdradza Karolina. „Inspiracji nie tylko jedzeniowych szukamy dosłownie wszędzie. Dużo przeglądamy zagranicznych książek kulinarnych i blogów kulinarnych - dodaje Magda.© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Zespół  www.kaszamanna.com tworzą w sumie trzy kobiety. Jak czytamy na ich stronie:
Zespół www.kaszamanna.com tworzą w sumie trzy kobiety. Jak czytamy na ich stronie:© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Karolina Kosowicz – męski mózg z okiem wrażliwej kobiety. Z racji wykształcenia potrafi się „ustosunkować” do prawie wszystkiego. Zawodowo w każdym widzi piękno i potencjał. Ludzie i przedmioty bardzo lubią się wdzięczyć do obiektywu. Posiada uprawnienia do pracy na wysokościach, ale nie zwykła chodzić z głową w chmurach. Wszystkie dania na kaszy pokazane są jej okiem.
Karolina Kosowicz – męski mózg z okiem wrażliwej kobiety. Z racji wykształcenia potrafi się „ustosunkować” do prawie wszystkiego. Zawodowo w każdym widzi piękno i potencjał. Ludzie i przedmioty bardzo lubią się wdzięczyć do obiektywu. Posiada uprawnienia do pracy na wysokościach, ale nie zwykła chodzić z głową w chmurach. Wszystkie dania na kaszy pokazane są jej okiem.© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Magdalena Rajchelt – zwykle bardzo zajęta. Zawodowo zajmuje się wieloma rzeczami. Stylizuje (sesje modowe i dress code organizacji), wykłada i szkoli (szkolenia z kompetencji psychologicznych i zajęcia dla studentów) ,wspiera (psycholog) i tworzy (szyje, restauruje meble). Mistrzyni zarządzania. Sobą, czasem i smakiem na talerzu. Przygotowuje dla Was nieskomplikowane dania. Na inne nie ma czasu.
Magdalena Rajchelt – zwykle bardzo zajęta. Zawodowo zajmuje się wieloma rzeczami. Stylizuje (sesje modowe i dress code organizacji), wykłada i szkoli (szkolenia z kompetencji psychologicznych i zajęcia dla studentów) ,wspiera (psycholog) i tworzy (szyje, restauruje meble). Mistrzyni zarządzania. Sobą, czasem i smakiem na talerzu. Przygotowuje dla Was nieskomplikowane dania. Na inne nie ma czasu.© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Kamila Browarska – na co dzień przyprawia, nie jedzenie, a ludzi o stan przedzawałowy. Zwłaszcza kiedy zakłada maskę i poważnym tonem mówi: „No to wiercimy”. Po pracy zielony kitel stomatologa zamienia na uroczy fartuszek, żeby przygotować dla was pyszne potrawy w wersji dietetycznej. Pasjonatka ciężkiej muzyki i lekkiego jedzenia.
Kamila Browarska – na co dzień przyprawia, nie jedzenie, a ludzi o stan przedzawałowy. Zwłaszcza kiedy zakłada maskę i poważnym tonem mówi: „No to wiercimy”. Po pracy zielony kitel stomatologa zamienia na uroczy fartuszek, żeby przygotować dla was pyszne potrawy w wersji dietetycznej. Pasjonatka ciężkiej muzyki i lekkiego jedzenia.© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Na blogu możecie oglądać nie tylko świetne zdjęcia kulinarne, ale także inspirować się ciekawymi przepisami. Założenia są proste: dziewczyny z Wrocławia prezentują smaczne potrawy, które można przygotować z produktów ogólnodostępnych. Prezentowane jedzenie ma być także przystępne cenowo, a przepisy są podzielone na kategorie cenowe. Przed wyborem potrawy można sprawdzić ile będzie kosztowało jej przygotowanie.
Na blogu możecie oglądać nie tylko świetne zdjęcia kulinarne, ale także inspirować się ciekawymi przepisami. Założenia są proste: dziewczyny z Wrocławia prezentują smaczne potrawy, które można przygotować z produktów ogólnodostępnych. Prezentowane jedzenie ma być także przystępne cenowo, a przepisy są podzielone na kategorie cenowe. Przed wyborem potrawy można sprawdzić ile będzie kosztowało jej przygotowanie.© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Więcej zdjęć dziewczyn możecie podziwiać na ich stronie www.kaszamanna.com, profilu na Facebooku oraz pInstagramie.
Więcej zdjęć dziewczyn możecie podziwiać na ich stronie www.kaszamanna.com, profilu na Facebooku oraz pInstagramie.© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Obraz
© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Obraz
© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Obraz
© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Obraz
© © Magdalena Rajchelt i Karolina Kosowicz / [www.kaszamanna.com](http://www.kaszamanna.com)
Źródło artykułu:WP Fotoblogia
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)