Mistrzostwa Brody i Wąsów uwiecznione na fotografiach. Jest co podziwiać

Klaus Leible
Klaus Leible
Źródło zdjęć: © Lukas Barth, Reuters via Agencja Forum
Karolina Kowasz

25.10.2021 08:47, aktual.: 06.03.2024 22:31

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Czasami sztuka może wyrażać się w nieoczywistych środkach przekazu. Najlepiej pokazują to Niemieckie Mistrzostwa Brody i Wąsów, które odbyły się w Eging am See w Dolnej Bawarii. W trakcie ich trwania świat mógł podziwiać właścicieli niezwykłych zarostów.

W trakcie trwania mistrzostw, jurorzy oceniali prezentowany przez uczestników zarost pod względem gęstości, jak i długości. Na zwycięstwo szansę mieli tylko właściciele zadbanych bród i wąsów. To zaś, jak przyznają sami uczestnicy, wymaga sporego nakładu pracy i czasu. Zdecydowanie nie jest to hobby dla niecierpliwych.

Christian Feicht
Christian Feicht© Lukas Barth, Reuters via Agencja Forum

Zawodnicy przybyli na mistrzostwa z Holandii, Austrii, Włoch, Szwajcarii i Izraela oraz Niemiec. Rywalizacja odbywała się w kilku różnych kategoriach. Przewidziano osobne nagrody dla właścicieli wąsa w stylu tych, które posiadał Salvador Dalí, ale nie pominięto również tych, który przeferują bardziej naturalne, niestylizowany zarost na twarzy.

Norbert Dopf
Norbert Dopf© Lukas Barth, Reuters via Agencja Forum

Christian Feicht, prezes Wschodniobawarskiego Klubu Brody i Wąsów, który był gospodarzem tegorocznych zawodów miał poradę dla uczestników. Jego zdaniem tylko jedna kwestia jest najważniejsza i to ona stanowi, że dany zarost ma szansę na wygraną w swojej kategorii. Jest nią odpowiednia pielęgnacja brody. Jak powinno się konkretnie dbać o swoją brodę najlepiej wiedzą odpowiedni styliści i barberzy. Sam szampon do brody i dedykowany grzebień mogą nie wystarczyć aby otrzymać tak ciekawy efekt, jak tegoroczni uczestnicy zawodów.

Źródło artykułu:WP Fotoblogia
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)