Prostota to przepis na udaną fotografię kulinarną
02.04.2019 12:05, aktual.: 02.04.2019 14:05
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Natasha Breen żyje ze sprzedaży zdjęć stockowych. Jej zdjęcia jedzenia są doskonałe w swojej prostocie. Sprawią, że od razu poczujesz się głodny, a to cecha dobrej fotografii kulinarnej.
Praska fotografka Natasha Breen umiłowała sobie tematy gastronomiczne. Współpracuje z agencjami zdjęć stockowych na całym świecie. W jej portfolio znajduje się ponad 25 tysięcy zdjęć. Od czasu do czasu zdarza się jej pracować dla konkretnego klienta, ale najlepiej czuje się kiedy realizuje swoje własne wizje.
Natasha kocha gotować, jeść i fotografować jedzenie. Jej zdjęcia urzekają swoja prostotą. Dobre zdjęcia kulinarne powinny sprawiać, że na ich widok poleci nam ślinka. Breen lub fotografować apetycznie i bez zbędnych dodatków.
Fotografowie kulinarni często współpracują ze stylistami jedzenia, którzy przygotowują im potrawy. Natasha robi to sama. To, co widzicie na jej zdjęciach, to od samego początku do końca efekt jej wyobraźni i wyczucia smaku - dosłownie i w przenośni. Sama przygotowuje fotografowane przez siebie potrawy, sama je stylizuje i fotografuje. Później sama je też zjada. To taka samowystarczalna fotografka kulinarna.