Jak sfotografować ciągnący się ser, czyli wiercenie w pizzy [wideo]

Wielka ekipa ludzi, masa świateł, statywów, tła i wiele innych urządzeń, a wszystko skupione na... pizzy. A dokładnie na serze ciągnącym się z pizzy. Tylko jak go dobrze sfotografować lub nagrać? I tu zaczyna się ciężka praca stylistów jedzenia. W ruch idą śruby, wkrętarki czy podgrzewacze.

Jak sfotografować ciągnący się ser, czyli wiercenie w pizzy
Jak sfotografować ciągnący się ser, czyli wiercenie w pizzy
Krzysztof Basel

29.07.2010 | aktual.: 01.08.2022 15:12

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

"W czasie sesji pociągam serem wiele razy. Musisz poczuć ser, wiedzieć, kiedy będzie gotowy do pociągnięcia. Oddycham w odpowiedni sposób, kiedy podnoszę kawałek pizzy" - opowiada w filmie Margaret - profesjonalna "Hand model".

Praca stylistów jedzenia to ciężkie zadanie. Mało kto z nas spodziewa się, z jakich tricków korzystają styliści, aby przedstawić potrawy w najbardziej atrakcyjny sposób. Na pewno widzieliście nie raz reklamy telewizyjne popularnych pizzerii, w których ciągnący się ser odgrywa główną rolę. W tym filmie przekonacie się, jak trudno jest uzyskać taki efekt i jeszcze go sfotografować lub sfilmować. To jak, idziemy na pizzę?

Źródło: Futomaki.pl

Źródło artykułu:WP Fotoblogia
Komentarze (0)